Покривни покрития

ноември 13, 2020

Защо е важно покривното покритие?

Покривното покритие е подложено непрекъснато на различни климатични изпитания. Важно е то да защитава сградата от проникването на вода от топящите се снегове или дъждове. Трябва също да може да издържа натоварването на дебела снежна покривка, да не се поврежда при нейното свличане или при продължително слънчево огряване. Многобройните цикли на свиване през нощта и разширяване през деня не трябва да са проблем, а цветовете не трябва да се променят под въздействието на външните фактори.

Преди всичко не трябва да разглеждаме покрива като монолитна конструкция. Това е сложна, многопластова структура, от правилното изпълнение на която зависи нейната дълготрайност и добър външен вид. Ще ви запознаем с основните видове покрития и керемиди, които се предлагат на пазара.

Битумни покривни покрития

Това са мембрани и вълнообразни листове, произведени от суров нефт по съвременни технологии. Те осигуряват по-голяма елестичност, по-добра защита от напукване и са устойчиви на температурни промени. Недостатък е, че не могат да се приложат ефективно в условия на висока влажност. Ефективни са за плоски покриви с наклон максимум 10о. При скатни покриви се използват битумни керемиди.

Керамични керемиди и аксесоари

Чудесно решение за скатен покрив. Те са здрави, устойчиви и сигурни. Скатните покриви са широко разпространени поради възможността водата, дори при проливен дъжд, да се оттича бързо и без да навлиза под керемидите. Това осигурява дълъг живот на цялата покривна конструкция. Този тип покрив спомага за правилното разпределение на тежестта на снежната маса, а системи за снегозадържане гарантират спокойствието на обитателите.

Бетонни керемиди

Устойчиви на агресивни условия като сняг, лед, градушка, дъжд. Освен това са пожароустойчиви и имат дълъг живот. Монтират се бързо и лесно, но е нужна здрава конструкция, тъй като са сравнително тежки. В зависимост от наклона на покрива има възможност за захващане на керемидите със скоби, което дава допълнителна сигурност.

Полимер-пясъчни керемиди

При тях свързващото вещество е полиетиленов полимер, а съставките са пясък и оцветители. Този тип керемиди олекотяват покривната обшивка, лесно се измиват от натрупани нечистотии, не се поддава на въздействие от микроорганизми и киселини. Удароустойчиви са, което е много важно тяхно качество. Устойчиви са на външни въздействия, водонепроницаеми са и са с отлична звуко и топлоизолация.

Метални покриви

Устойчиви на корозия и неблагоприятни атмосферни влияния. Материалите, от които се изработва този тип покритие, позволяват да бъде пресъздаден вид по желание – глинена керемида, дървесина, дървени летви, викториански метални плочи. Много подходящи са за покритие на покриви със сложна форма.

3 Comments

 • admin, декември 1, 2020
  Reply

  Bmmy text of the printing and typesetting industryorem Ipsum been the industry sear standard dummy text ever since their.

  • admin, декември 3, 2020
   Reply

   Text of the printing and typesetting industryorem Ipsum been the industry sear standard dummy text ever since their. Bmmy text of the printing and typesetting industryorem Ipsum been the industry sear

 • admin, декември 1, 2020
  Reply

  Bmmy text of the printing and typesetting industryorem Ipsum been the industry sear standard dummy text ever since their. Bmmy text of the printing and typesetting industryorem Ipsum been the industry sear standard dummy text ever since their.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ОБАДИ СЕ